Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Παρασκευή 11 Απρίλη:Συγκέντρωση αλληλεγγύης από την Τ.Ο. Κορινθίας της ΚΝΕ,έξω από το δικαστήριο Κορίνθου

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Κορινθίας της ΚΝΕ
Τομεακή Οργάνωση Κορινθίας
  Με απόφασή του το υπουργείο Παιδείας καλεί όσα σχολεία έκαναν κινητοποιήσεις και καταλήψεις κατά την διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς να κάνουν αναπληρώσεις από την Τετάρτη του Πάσχα μέχρι και την Παρασκευή. Με αυτή την απόφαση το υπουργείο προσπαθεί να «συνετίσει» τους μαθητές που μέσα από συλλογικές διαδικασίες αποφάσισαν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο σχολείο. Να εναντιωθούν στην εφαρμογή του νομοσχεδίου «νέο σχολείο» όπου σάρωσε ότι είχε απομείνει από τα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση και τη δουλειά.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό η συγκυβέρνηση να μιλάει για χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων, όταν η σχολική χρονιά για άλλη μια φορά ξεκίνησε με δεκάδες κενά σε καθηγητές στα σχολεία της Κορινθίας όπως και της υπόλοιπης χώρας. Για παράδειγμα καθηγητής στο μάθημα της φυσικής στο λύκειο των Αγίων Θεοδώρων πήγε το Νοέμβριο.
  Ξέρουν ότι τα επόμενα χρόνια θα πυκνώσουν οι αντιδράσεις μας ενάντια στην πολιτική τους, γι΄ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, για να μην αγωνιζόμαστε, να μην διεκδικούμε.
Την Παρασκευή 11 Απρίλη έχουν κληθεί 17 μαθητές (αρκετοί είναι πλέον απόφοιτοι) από το 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου να εμφανιστούν στο δικαστήριο Κορίνθου με την κατηγορία της συμμετοχής στην κατάληψη του σχολείου τους το 2011.

Καλούμε:
Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το δικαστήριο Κορίνθου την Παρασκευή στις 10:00.
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων μας.
Να μην εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργείου παιδείας που καλεί τους μαθητές να κάνουν μάθημα κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

  Δεν σκύβουμε το κεφάλι το μέλλον μας και τα όνειρά μας δεν χωράνε σε αυτό το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχειά, κρίση, φασισμό. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια και η φτώχεια, όλοι για έναν και ένας για όλους.

Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά!