Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΚΙΆΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια έχει αποδομήσει σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές κοινωνίες και έχει επιφέρει βαριά πλήγματα στην ελληνική μεσαία τάξη. 
Στον τόπο μας, στον Δήμο Σικυωνίων το πλήγμα είναι ακόμα βαθύτερο. 
Η ανεργία είναι το βασικό πρόβλημα της κάθε οικογένειας, ταυτόχρονα το αγροτικό εισόδημα δέχεται συντριπτικές πιέσεις. Τα τελευταία δυο χρόνια η πόλη μας αποψιλώθηκε σχεδόν πλήρως από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, διαδικασία που θα έχει και συνέχεια. 
Στην προσπάθεια για την έξοδο από αυτήν την κρίση και την είσοδο σε πορεία ανάπτυξης, το κύριο και βασικό μέσον είναι η επιχειρηματικότητα. 

Στην περιοχή μας συγκεκριμένα, ο βασικός κορμός της επιχειρηματικότητας εκφράζεται κυρίως από τις εμπορικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις εστίασης. 
Εάν δεν υπήρχαν στο Κιάτο αυτές οι επιχειρήσεις η πόλη μας θα είχε άλλη μορφή. Δεν θα διέφερε ουσιαστικά από ένα χωριό. 
Έτσι λοιπόν είναι απολύτως αναγκαίο η επιχειρηματικότητα να στηριχτεί από τον Δήμο αλλά και από την κοινωνία.
Οι εκπρόσωποι των Σικυώνιων πολιτών είναι υποχρεωμένοι να θέσουν τις βάσεις αυτής της στήριξης και να ενεργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε «λωποδύτες » μια ομάδα επιχειρηματιών της πόλης μας. 
Αφορμή ήταν τα κολωνάκια τα οποία αφαιρέθηκαν από την Π.Ε.Ο. κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο κύριος αυτός κατηγορεί τους συναδέλφους μας επιχειρηματίες, τη στιγμή που τα κολωνάκια τοποθετήθηκαν από τον Δήμο αυθαίρετα, χωρίς την λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα νύχτα. 
Τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι προσβλητικοί και ανεπίτρεπτοι όχι μόνο για τον κλάδο των εμπόρων, αλλά και για το σύνολο των συμπολιτών μας και κυρίως δεν αρμόζει να γίνονται από εκπροσώπους του Δήμου μας.

Ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας. Είναι η μόνη διέξοδος που έχουμε από την κρίση. 
Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή οφείλει να λειτουργεί σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης και να γίνεται ουσιαστικός διάλογος σε πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης έτσι ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του τόπου μας και να βάλουμε την πόλη μας σε τροχιά ευημερίας και ανάπτυξης.

Τέλος, την έκφραση «λωποδύτες» ο επιχειρηματικός κόσμος του Κιάτου την επιστρέφει ακέραια σε αυτούς που την εξέφεραν και σε όσους την υιοθετούν.
Ζητάμε από τον Δήμο την πλήρη κάλυψη του κλάδου μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου