Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, στις γυναίκες και στη νεολαία της περιοχής μας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ξεκινά τη δράση της από το μηδέν, ούτε φυσικά ορίζοντάς της είναι οι τοπικές εκλογές, ούτε εξαντλείται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στις γραμμές της συσπειρώνονται όλοι όσοι επέλεξαν το δρόμο της αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων, ενάντια στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Στη Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχουν και εργαζόμενοι που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ. 
Συμφωνούμε όμως στο κύριο: στην ανάγκη οργανωμένης δράσης για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής.
Από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι και σήμερα τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός στο δήμο, την αξιοποιήσαμε για να υπερασπίσουμε τα λαϊκά συμφέροντα, να αποκαλύψουμε το ρόλο των άλλων δυνάμεων, να προτείνουμε μέτρα ανακούφισης για το λαό, είμαστε η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Σικυωνίων.

Τα τελευταία χρόνια αξιοποιόντας την οικονομική κρίση, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι κυβερνήσεις εξαπολύουν μια ολομέτωπη επίθεση στον εργαζόμενο λαό. 
Αφαιρούν συνεχώς εργασιακά δικαιώματα, έφτασαν την ανεργία στα ύψη και το λαό στη φτωχοποίηση. Ταυτόχρονα επειδή οι βάρβαρες πολιτικές δεν έχουν τη λαϊκή συναίνεση, καταφεύγουν σε αυταρχικές μεθόδους.

Επιχειρούν να κρύψουν ότι τα λαϊκά προβλήματα συνεχώς θα χειροτερεύουν, αφού χάθηκαν τα όποια αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά είχαν απομείνει στους δήμους και έχουν μετατραπεί σε τοπικούς κρατικούς μηχανισμούς εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», πράγμα που είχαμε τονίσει στις προηγούμενες εκλογές και επιβεβαιωθήκαμε.

Ο κάθε δήμαρχος απλά υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές. 
Με τη μειωμένη χρηματοδότηση των δήμων εργαζόμενοι απολύονται, δομές πρόνοιας  όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», τα δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ, κλείνουν και καταργείται κάθε δυνατότητα χάραξης φιλολαϊκής  πολιτικής. 

Ταυτόχρονα η διαχείριση των απορριμμάτων εκχωρείται σε ιδιώτες, δημόσιες εκτάσεις ξεπουλιούνται, ακόμη και κοινωνικά αγαθά όπως το νερό ιδιωτικοποιούνται με στόχο μεγιστοποίηση των κερδών για τη ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. 

Και στο δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), εκτός από την  Λαϊκή Συσπείρωση, ομόφωνα στήριζαν αυτές τις κατευθύνσεις που είχαν σαν κυρίαρχο στοιχείο των εργαζομένων κυρίως μέσα από την φορομπηχτική πολιτική.

Η μάχη των τοπικών εκλογών είναι μάχη πολιτική, γιατί ψηφίζουμε για τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, για το σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε ένα ριζικά διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, όπου οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αξιοποιείται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Σας καλούμε σε κοινό αγώνα οι βασικές αρχές του οποίου είναι:
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού
  • Δουλειά για όλους, με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής και μερικής απασχόλησης. Οι Δημοτικές επιχειρήσεις να κλείσουν και οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Καμιά τοπική φορολογία, μείωση των δημοτικών τελών. Στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους με κατάργηση των δημοτικών τελών και πάγωμα των χρεών. Για εισόδημα από 0-20.000 ευρώ κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, από 20-40.000 ευρώ μείωση κατά 30%.
  • Η μόρφωση δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπική επιχείρηση. Άμεση κάλυψη των αναγκών με σύγχρονα κτήρια με όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα καλύπτουν πλήρως όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Ίδρυση του βρεφονηπιακού σταθμού, κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, ενα κολατσιό δωρεάν σε όλους τους μαθητές.
  • Άμεση προτεραιότητα για εμάς είναι η Λαϊκή Υγεία και Πρόνοια. Το Κέντρο Υγείας Κιάτου και τα αγροτικά ιατρεία να στελεχωθούν με επιστημονικό δυναμικό και άρτιο τεχνικό εξοπλισμό.
  • Η μαζική δράση  και αλληλεγγύη  για την εξασφάλιση  βασικών αγαθών σε όλους τους συνδημότες μας. Δυστυχώς με τις αντιλαϊκές πολιτικές η υγεία, η παιδεία, η σίτιση ,η θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα  δεν είναι αγαθά προσβάσιμα σε όλους. Δέσμευσή μας θα είναι να αγωνιστούμε στο πλευρό κάθε Δημότη για τη διατήρηση της αξιοπρέπειάς του. Κανένας Δημότης χωρίς ρεύμα και νερό.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πόλης για όλες τις περιοχές του δήμου, με σύγχρονο δίκτυο υποδομών όπως για πόσιμο νερό σε κάθε σπίτι του δήμου, αποχέτευση, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, σε σχολεία, δημόσια κτήρια και μεγάλους χώρους δουλειάς. Συντήρηση ολόκληρου του οδικού δικτύου του δήμου, δημιουργία δημοτικών χώρων στάθμευσης, δημόσιες συγκοινωνίες τακτικές για όλα τα χωριά του δήμου.
  • Κατάργηση όλων των  διοδίων. Κατάργηση Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και των συμβάσεων παραχώρησης.
  • Διαχείριση των απορριμμάτων υπό κρατικό έλεγχο με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση  και υγειονομική ταφή του υπολείμματος.
  • Προστασία του περιβάλλοντος από την μόλυνση των μεγάλων βιομηχανιών που βρίσκονται στην περιοχή. Πλήρες οργανωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας.
  • Η αντίσταση σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων και ειδικά όταν πρόκειται για κοινωνικά αγαθά όπως το νερό.
  •  Η διαφάνεια στη διοίκηση και στη διαχείριση των οικονομικών.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ,

ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!